За зеленије и чистије школе у Војводини

- шк. 2016/17. година

 У финалу Еко квиза „Прљаво или чисто није исто“ су се састале екипе основних школа “2. октобар” из Зрењанина, “Бранко Ћопић” из Лукићева и “Др Бошко Вребалов” из Меленаца. Наша екипа Еко квиза (у измењеном саставу) изборила се за 2. место и освојила телевизор ТВ пријемник за школу. 
До последњег тренутка није се знао победник, и на крају, можда смо и незаслужено изгубили, али шта је
ту је – 2.место! Браво за такмичаре: Кристину Болозан, Оливеру Милић, Милоша Ђурића и Немању Мудрића – поред одличног знања показали су прави спортски дух и достојно су представили своју школу!

 

Еко друг 2017.

             У понедељак, 24. априла у ОШ “Др Бошко Вребалов“ из Меленаца обележен је Дан планете Земље тако што је одржана целодневна активност Еко друг 2017. у којој је учествовало 65 ученика и 17 наставника из 6 школа: ОШ „Милоје Васић“ и ОШ “Алекса Шантић“ из Калуђерице, затим ОШ “Др Александар Сабовљев“ из Ечке,  ОШ “Светозар Марковић  Тоза“ из Елемира,  ОШ “Јан Чајак“ из Бачког Петровца и школа домаћин, ОШ “Др Бошко Вребалов“ из Меленаца.

             Да би ова активност била баш онаква какву деца заслужују омогућили су и мештани својим донаторством и разумевањем значаја ове манифестације, као и  представници Покрајинског секретаријата за енергетику, представнице ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Зрењанин и Града Зрењанина који су нас посетили. Ова  активност која чини део програма реализација Плана реализације покрајинског програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ је имала неколико занимљивих делова:

     Представљање школа – поред тога што су се виделе презентација школа са бине су се чули стихови и  песме на српском, словачком, румунском и руском језику.     

Игре у природи - бадминтон, палице, падобран су игре које покрећу децу на физичку активност, радост а подстичу децу на међусобну сарадњу и изазивају смех и радост.

Радионице рециклаже на којима су ученици 6 школа 
разменили необична и креативна решења.

Изложба ликовних радова слабовидог дечака је била посебна драгоценост за учеснике а и за талентованог малог уметника.

 Одлазак у парк бање „Русанда“ је пружио потпуно задовољство свим учесницима. Радионицима „Осети природу“ су ученици, наставници, педагог, психолог  школе домаћина су ученике и наставнике 
гостујућих школа увели у доживљавање природе свим чулима.

     На крају дружења- вредновање целодневног дужења и учења: наставници су највећим оценама оценили готово све аспекте, а деца су на плакатима исписали своје оцене:

     Мишљење свих учесника је да је ова активност била занимљива и корисна

  јер је указала на значај амбијенталне наставе за усвајање образовних и васпитних садржаја као и на могућност ширег избора дидактичко-методичког материјала и других извора знања за ученике свих узраста.


 

Гостовање наше екипе  на РТВ Сантос у  „Викендици“  поводом успешног учешће  у Еко квизу „Прљаво или чисто није исто“ је било ново занимљиво искуство а и прилика да кажемо понешто о еко активноастима у нашој школи. 
Погледајте видео <<ФИНАЛИСТИ ЕКО КВИЗА>>

 

У четвртак, 6. априла ученици наше школе: Кристина Болозан, V разред, Љиљана Новосељачки, VI разред, Жељана Новосељачки, VII разред и Немања Мудрић, VIII разред су учествовали у Еко квизу „Прљаво или чисто није исто“ који је организовало Јавно комунално предузеће „Чистоћа и зеленило“ Зрењанин. Били су успешни, освојили 1. место, пласирали се у финале, сваког ученика очекује лепа награда. Организатори су се потрудили да амбијент буде пријатан,  такмичарске игре су биле занимљиве што је допринело да доживљај буде потпун.
Погледајте чланак  <<Прљаво или чисто није исто>>
Погледајте видео 1 <<Прљаво или чисто није исто>>
Погледајте видео 2 <<Прљаво или чисто није исто>>

 

28396 sat za nasu planetu 2017WWF - Светска организација за природу вас и ове године са задовољством позива да се укључите у глобалну акцију "Сат за нашу планету" (Earth Hour). 
У суботу, 25. марта 2017. године у 20:30h, градови широм света ће по десети пут искључити светла на сат времена и тиме још једном послати снажну поруку да ипак можемо нешто предузети како бисмо ублажили последице климатских промена, али и како бисмо скренули пажњу на последице прекомерне потрошње ограничених природних ресурса.

Овај сат је само мали подсетник да заједно можемо утицати на то да се ствари промене и да су мале ствари које свакодневно обављамо те које нам могу помоћи да створимо хуманију будућност.

 

 

У суботу, 25.03.2017. године у 20:30 часова у домовима, школама и пословним зградама широм планете биће искључена струја на један сат  "Сат за нашу планету".  Циљ акције је да се гашењем светла у периоду од сат времена, на свим важним објектима, скрене пажња на последице климатских промена.
Сат за нашу планету 2017 - Будућност почиње данас 

 

Пролеће је стигло и малишани из вртића су, са својим васпитачицама кренули природи у походе. То је била идеална прилика за учење о птицама, понашању у природи, понешто чули о соларник колекторима , а на повратку у вртић, су запазила:
Дан, је а улична светла су упаљена!
Браво за еко патролу нашег вртића!

 

PROLECE

 

Обрадовали смо се доласку пролећа! Деца из вртића у песмом и игром поздравили овај догађај, ученици II2 цртежом а ученици II1 су непосредну околину школе очистили од смећа.

 

 

 

 

Предавање о штетности дувана у одељењима петог разреда одржала је Јасмина Мијатов, виша медицинска сестра која је наш чест сарадник.

 

Учитељ Зоран Ћирић је у свом одељењу,  одржао огледни час на коме су ученици учили о недовољно искоришћеним изворима енергије. На часу је владала добра радна атмосфера а ученици су били врло активни.

 

Биолошка секција под руководством наставнице Славице Пајић је осмислила занимљив спој биологије и традиције. Како је то изгледало можете видети на фотографијама, а посетиоци су имали прилике да уживају и у извођењу музике наших ученика.

 

 

У уторак, 06.12.2016. од 8-12 часова у просторијама Саветовалишта за младе,    одржао се семинар "Правилна исхрана". Овом семинару је присуствовало 9 ученика VII разреда. Дошли су задовољни јер су стекли важна знања које ће пренети својим вршњацима а и млађим другарицама и друговима.
pizr

 

 

 

У среду, 30.новембра 2016. год. у нашој школи  организована је акција прикупљања пет амбалаже. Похваљујемо све учеснике ове корисне акције а посебно оне који су највише сакупили :

          1.  IV/2 (68 kg)

          2. II/1  (66,36 kg)                  

          3. III/2 ( 48,68  kg)

          4. III/1 ( 38.82 kg) 

          Укупно смо сакупили 276,39

Највреднији појединци су били Мијатов Младен IV/2 који је сакупио и донео 42 kg и Болозан Владан II/1 15 kg пет-амбалаже.

 

II1 - тематски дан – Јесен. Учитељица Весна Протић је припремила неколико активности које су се смењивале у току дана и омогућиле да деца са радошћу примене оно што знају као и , и оно што су научили до сада. Посебно је била занимљива Сингапурска математика, када је приказан другачији приступ решавању математичких задатака.

 

Патронажна сестра Јасмина Мијатов је почела са реализацијом програма сарадње са школом – посетила је сва три одељења првог разреда. Разговор о томе како штитимо и унапређујемо своје здравље јебио занимљив и корисан.

 


 

Бројач посета

804377

Миникалендар

април 2024
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Јавне набавке

  

zouv

 

 

fejs
Facebook школе